‘Vijat e kuqe’ dhe koalicionet e mundshme

‘Vijat e kuqe’ dhe koalicionet e mundshme

partitShpallja e zgjedhjeve të reja parlamentare ka vënë në lëvizje të gjitha partitë politike në Kosovë për krijimin e aleancave të reja. Tashmë janë tërhequr “vijat e kuqe”, kanë nisur negociatat konkrete e madje edhe janë lidhur koalicione paraprake.
Derisa dy partnerët e mëdhenj të koalicionit të deritanishëm kanë përjashtuar njëri-tjetrin nga një tjetër aleancë, ata sytë i kanë hedhur te partitë tjera opozitare.
E interesim për to ka ngjallur edhe partia e Behgjet Pacollit, AKR-ja, e cila nuk kishte arritur të futej në legjislaturën e fundit. Interesim për koalicion me AKR-në nuk kanë shprehur vetëm dy partitë e mëdha, por edhe ato më të voglat. /Zëri/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*