Lajmet e fundit

SHBA-ja nuk përkrah asnjë kandidat individual për president

ambasada-e-shba-635x358Shtetet e Bashkuara të Amerikës nuk e përkrahin asnjë kandidat individual për t’u zgjedhur president i Kosovës.
Kështu ka thënë zëdhënësi i Ambasadës së SHBA-së në Prishtinë, Philip Drewry, i pyetur nga “Koha Ditore” të komentojë deklaratat e zëvendëskryeministrit Hashim Thaçi, i cili, të martën, tha se SHBA-ja e përkrah zgjedhjen e presidentit të Kosovës dhe se SHBA-ja “e di kush janë kandidatët për president”, duke lënë të kuptohet se ai, si kandidati i vetëm zyrtar deri më tani, duke u bazuar në marrëveshjen për qeverisje PDK-LDK, ka përkrahjen amerikane.
“Shtetet e Bashkuara të Amerikës i përkrahin institucionet demokratike të Kosovës, duke përfshirë procesin e zgjedhjes së presidentit. SHBA-ja nuk e përkrah asnjë kandidat individual për president apo për ndonjë post tjetër që zgjidhet”, ka thënë Drewry, në përgjigjen për “Kohën Ditore”,