Lajmet e fundit

Debat

Mendime mbi një datë historike

Shkruan: Saimir Lolja Shkuan mbi 22 vjet dhe vazhdon një ndarje midis njerëzve, e sidomos e arëzave politike, nëse dita e festës së Çlirimit duhet të jetë 28 apo 29 nëntori. Fillimisht “Dita e Çlirimit” u festua në Tiranë më 28 nëntor të 1944 e 1945; më pas ajo u caktua për datën 29 nëntor. Përçarja shtrihet që nga dy ... Read More »

No Face, No Name, No Number!

Nga Kimete Berisha- Varfëria është forma më e egër e dhunës. (Ghandi) Fundjava më kaloi duke u thënë familjarëve dhe shokëve të mi në Mitrovicë që kurrsesi të mos e votojnë Avni Kastratin për kryetar të Mitrovicës. Një grua që prezantohej si B.Pllana, u telefononte qytetarëve një për një, kish fytyrë që t’ua kërkonte votën për Avni Kastrartin. Le ta ... Read More »

Kosova dhe koncepti i patriotizmit

Shkruan: Hali MORINA Vlerësimi bardhezi, vazhdon të jetë karakteristikë e përgjithshme e gjykimeve tona, pothuajse për të gjitha çështjet me rëndësi me të cilat ndeshet njeriu i sotëm shqiptar në Kosovë por edhe jashtë saj. Kjo po manifestohet sidomos në politikë, ku tifozllëku, krahinarizmi, mashtrimi e korrupsioni janë alfa dhe omega e rezultateve pushtëtmarrëse e pushtetmbajtëse! Ky koncept i paluftuar ... Read More »

Imazhi i Kosovës, në krizë

Shkruan: Hilmi Gashi Në Kosovë kurrsesi nuk duhet të mjaftohemi duke ndryshuar vetëm gjendjen në të cilën jemi, por, mbi të gjitha, duhet ndryshuar kategorinë në të cilën na kanë futur të tanët dhe të huajit. Imazhi i cili është krijuar në sytë e botës për Kosovën, ende mbetet i zymtë, pavarësisht përpjekjeve të kësaj të fundit që ta përmirësojë ... Read More »

Thaçi kërkon themelimin e Universitetit të Ferizajt

Kryeministri i vendit, Hashim Thaçi në mbledhjen e Qeverisë ka falënderuar gjithë spektrin politik kosovar për fillimin e një fushate të qetë, korrekte, konstruktive, të standardeve perëndimore, me një pjesëmarrje aktive dhe dinamike të qytetarëve të vendit, ndërsa po ashtu në këtë mbledhje është aprovuar vendimi për heqjen e taksave për veturat e qytetarëve të Luginës. Kryeministri Thaçi në mbledhjen ... Read More »

Izraeli dhe rasti i Kosovës: Ndëshkohen miqtë, shpërblehen armiqtë!

Shkruan: Denis Macshane Monumenti është i një thjeshtësie të përsosur. Një pllakë e sheshtë dhe vertikale mermeri. Në gjuhën shqipe, serbe, hebraishte dhe anglishte, ajo shënon vendin ku qëndronte sinagoga e fundit në Prishtinë. Në Kosovë, prania e hebrenjve është e vogël, por ka qenë konstante që nga dita fatale më 1492, kur monarkët katolikë të Spanjës urdhëruan dëbimin e ... Read More »